tiistai 3. helmikuuta 2015

Selamat Sore!

Eli hyvää iltapäivää paikallisittain. Viime viikko oli aika tapahtumarikas, sillä meillä alko koulu ja sen puitteissa oli paljon myös tapahtumia. Palataan vielä kuitenkin ajassa hieman taaksepäin viime viikon lauantaihin. Ninnu ja Jaakko olivat Asia Exchangen järjestämissä private bileissä, joihin oli sattumalta valittu vain kourallinen opiskelijoita. Me muut päätimme lähteä katsomaan Tanah Lotin temppeliä. Ajomatkaa kertyi ehkä hieman alle tunti. Temppeli sijaitsi meren keskellä ja sinne ei ikävä kyllä päässyt, sillä vesi oli liian korkealla. Alue oli muuten erittäin hieno ja käymisen arvoinen. Paikka oli täynnä lähinnä aasialaisia turisteja emmekkä meinanneet päästä eroon heistä ja heidän kameroistaa, sillä he halusivat ottaa yhteiskuvia kanssamme.

Matkalla Temppeliin

Minä, Raiku ja paikallinen pyton.
Hieman hirvitti



Tanah Lot Temppeli


Viime viikon tiistaina ja keskiviikkona meillä oli orientaatiopäivät Denpasarin kampuksella. Orientaatiopäivillä oli paljon puhumassa eri ihmisiä, esimerkiksi saairaalasta sekä surffikouluista. Saatiin myös kokea paikallista tanssia. Osittain aika pitkästyttäviä päiviä kun samoista asioista puhuttiin moneen kertaan, kuten esimerkiksi siitä miten kouluun tulee pukeutua. Mukana oli myös kuitenkin paljon hyödyllisiä ja mielenkiintoisia asioita.

Torstaina lähdettiin isolla porukalla Padang Padang rannalle, joka sijaitsee aivan Balin eteläkärjessä. Matkaa skoottereilla meni päälle puoli tuntia ja itse toimin Artun selän takana navigoijana, kun en vieläkään pystynyt ajamaan itse. Rantaan piti kävellä alaspäin pieniä portaita, jotka oli tehty kallioiden väliin. Ne portaat ei olisi sopinut ahtaanpaikan kammoiselle, sillä kuilu kallioiden välissä oli erittäin kapea. Alhaalla meitä odotti kuitenkin täydellinen paratiisiranta. Ranta oli hyvin pieni kallioiden ympäröimänä pienessä poukamassa. Hiekka oli valkoista ja vesi kristallinkirkasta. Aurinko oli kuitenkin niin kuuma, ettei hiekalla paljon tullut makoiltua ja lilluttelimmekin meressä lähes kokoajan.





Perjantaina lähdimme heti aamusta meille vaihtareille järjestetylle surffitunnille. Aluksi kuivaharjottelimme hiekalla kuinka laudalla kuuluu maata ja kuinka siitä päästään seisomaan. Homma vaikutti jo alkuunsa aika monimutkaiselta kun asennon tulee olla niin tarkka, että olisi edes mahdollisuus päästä jaloillensa. Kuivaharjoittelun jälkeen siirryimme itse mereen. Onneksi oli pilvinen päivä, muuten olisi kaikkien pärstät olleet auringosta palaneet. Aluksi ainakin itselläni homma tuntui aivan mahdottomalta ja lyhyen kärsivällisyyteni takia kerkesin jo päättää, ettei laji sovellu minulle. Homma lähti kuitenkin luistamaan jossain vaiheessa. Opetus kesti kokonaisuudessaan kolme tuntia ja tämän jälkeen teimme kaikki fyysistä kuolemaa. On nimittäin erittäin raskasta hinata itsesi aaltojen taakse, jotka puolestaan lyövät naamaasi ja yrittävät vetää sinua kokoajan rantaan päin vain kaatuaksesi aallolla ja hinataksesi itsesi taas uudestaan aaltojen taakse. Meitä helpotti kuitenkin se, että meidän ohjaajat työnsivät meidät aina aallon vauhtiin, jolloin ei itse tarvinnut meloa ja kauhoa kuin viimestä päivää. Lopulta kaikki onnistuimme, jotkut ennemmän ja toiset vähemmän.

Lauantaina päätimme lähteä rannalle ja vuokrata itse laudat ja käydä kokeilemassa miten pärjäämme omillamme. Vuokra laudasta oli 50 000 rupiaa eli vähän päälle kolme euroa. Ei siis mitään kallista. Niklas lähti itsevarama isoihin aaltoihin syvemmälle kuin muut, sillä väitti olevansa niin "kokenut" surffaaja, eikä ollut edes ollut surffitunnilla edellisenä päivänä meidän muiden kanssa. No, Niklas palasikin sitten samantien takaisin sillä ilmeisesti lauta oli hyökännyt hänen kimmppunsa ja jälki oli aika ruhjeista. Tosimiehet eivät kuitenkaan itke ja surffasimme laudan vuokra-aikamme loppuun.







Illalla meille vaihtareille oli järjestetty allasbileet. Oli mukava päästä vihdoin tutustumaan vähän enemmän muihin vaihtareihin. Meille oli Asia Exhangen puolesta tarjolla ruokaa ja juomaa. Ilta sujui rattoisasti siihen asti kuin Ninnu onnistui liukastumaan portaissa ja loukkamaan jalkansa. Juhliminen päättyi siihen kun Niklas kantoi Nipan reppuselässä taksia etsiessämme. Seuraava päivä kuluikin altaalla maatessa.

Maanantaina oli paluu arkeen ja ensimmäiset luennot pyörähtivät käyntiin. Aamu alkoi kevyesti Bahasa Indonesian opiskelulla ja meille oli arvottu hieman virkaintoisempi tiukka vanhempi täti opettajaksi. Opiskelutahti oli aika rivakkaa ja pää hieman pyörällä tunnin jälkeen. Osalla meistä jatkui koulu vielä turismin luennon merkeissä, jonka opettaja oli erittäin värikäs ja mukava persoona. Näitä luentoja odotan innolla lisää. Tänään tiistaina luennot jatkuivat indonesian kielen parissa sekä minulla ja Artulla oli vielä Indonesian historian ja kulttuurin kurssi. Kurssiaikatauluja täällä ei ole suunniteltu mitenkään järkevästi, sillä lähes joka päivä on kahden tunnin hypäreitä. Kokonaisuudessaan koulu on tuntunut ihan mukavalta eikä liian raskaalta.


Meidän kampus

P.s Vihdoin mäkin olen päässyt skootterin selkään ihan itsekseni! :) Toistaiseksi vielä kaikki raajat tallella.

-Noora

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti