tiistai 27. tammikuuta 2015

Nungnung vesiputoukset ja muita kuulumisia

Ollaan oltu nyt vähän päälle viikko Balilla ja aika on vierähtänyt todella nopeasti.  Skoottereilla ajaminen sujuu jo paljon paremmin,  mutta suunnistaminen paikasta toiseen on vieläkin erittäin hankalaa. Suunnilleen ainoa paikka jonka hahmotan on meidän vieressä sijaitseva sunset bulevard, joka on ainoa suuri tie lähellä meidän villaa. Muuten kaikki tiet näyttävät mielestäni aivan samalta, jonka vuoksi paikkojen löytäminen on todella hankalaa. ”Onneksi” Noora ei pysty vielä ajamaan skootterilla, joten olemme pystyneet suunnistamaan paikasta toiseen navigaattorin avulla.

Viime viikon keskiviikkona saatiin oikein kunnolla harjoitusta skootterilla ajamiseen kun päätettiin lähteä käymään Nung Nung nimisellä vesiputouksella. Matkaa vesiputoukselle tuli yhteen suuntaan noin 50 kilometriä eli aikamoinen matka tuli ajettua vain muutaman päivän harjoittelun jälkeen. Fiilikset ennen matkaan lähtöä olivat hiukan jännittyneet, sillä pitkän matkan ajaminen skootterilla vasemmanpuoleisessa liikenteessä ei ainakaan minun mielestäni kuulostanut erityisen houkuttelevalta. Heti lähdön jälkeen jouduimme taas poliisin haaviin, mutta tällä kertaa kaikki muut selvisivät ilman sakkoja paitsi minä. Pienen kiistelyn jälkeen poliisi tyytyi siihen, että annoin hänelle 50 000 rupiaa ja jatkoimme matkaa.

Kuumottavan ajon jälkeen saavuimme perille vesiputoukselle, jossa ei ollut yhtäkään turistia meidän lisäksi. Maksoimme ”sisäänpääsymaksuna” vähän alle euron maksavan parkkimaksun, jonka jälkeen lähdimme laskeutumaan 500 porrasta alas vesiputoukselle. Jo pelkkä portaiden alas kapuaminen oli aika rankkaa sillä portaat olivat todella pieniä ja epätasaisia, joten jalkoihin sai tuijotaa aika tarkasti, jotta pysyi pystyssä. Portaiden kapuaminen oli kuitenkin kaiken arvoista sillä maisemat alhaalla olivat päätähuimaavat. Paikalla oli mahdollisuus myös mennä uimaan vesiputouksen alle ja otimme tietenkin tilaisuuden vastaan ja pulahdimme uimaan.


Matka alas vesiputouksille



Portaiden kiipeäminen ylös oli super rankkaa ja olimme kaikki todella poikki kun pääsimme vihdoin takaisin skoottereidemme luo. Juuri kun olimme saaneet hengityksen tasaantumaan taivas muuttui pikimustaksi ja rupesi satamaan kaatamalla. Emme halunneet kuitenkaan odottaa sateen lakkaamista, sillä olimme kaikki todella nälkäisiä ja väsyneitä ja halusimme päästä nopeasti matkaan. Päätimme siis ottaa riskin, vedimme sadetakit niskaamme ja lähdimme ajamaan kohti kotia. Juuri kun sade oli lakannut, Laurilta puhkesi rengas skootterista. Onneksi jotkut paikalliset miehet ohjastivat meille lähimmän korjaamon, jossa rengas korjattiin nopeasti kuntoon. Sateen ja muutaman vastoinkäymisen jälkeen pääsimme kuitenkin turvallisesti takaisin villalle muutaman kokemuksen rikkaampana.

Iloisena vesisateessa
Laurin puhjennutta rengasta korjataan
Viimeisen viikon aikana olemme käyneet myös shoppailemassa kouluvaatteita, sillä oikeastaan kellään meistä ei ollut mukana kunnollisia kouluvaatteita. Meidän täytyy siis koulussa käyttää yli polven mittaisia housuja, olkapäät täytyy olla peitettynä ja  varpaiden täytyy olla myös peitossa. Päädyimmekin siis tyttöjen kanssa ostamaan supermukavat löysät kangashousut, jotka ovat toivottavasti siedettävän viileät koulun penkillä istumiseen. Muuten olemme lähinnä vain ottanut aurinkoa ja nautittu viimeisistä lomapäivistä ennen koulun alkamista.


Hengailua villalla
Viime lauantai-sunnuntai olimme Jaakon kanssa vaihtareiden kesken private bileissä, joihin oli valittu 15 opiskeljiaa edustamaan eri kansalaisuuksia vaihtariporukasta. Bileet järjestettiin Balin maaseudulla jonkun suomalaisen miehen talolla. Ohjelmassa oli hauskanpidon ja hengailun lisäksi osallistua Hashrun nimiseen tapahtumaan. Tarkoituksena oli siis kävellä tai juosta joko kuuden tai kahdentoista kilometrin pituinen matka ja maalissa palkinton
a odotti ilmainen kalja, jota sai juoda niin paljon kuin halusi. Matkan varrella näimme paljon hienoja maisemia ja pääsimme näkemään myös millaisissa oloissa paikalliset ihmiset täällä asuvat. Viikonloppu oli todella mukava ja oli kiva päästä tutustumaan uusiin ihmisiin. Ainoa ikävä puoli oli se, että bileisiin oli valittu vain osa vaihtareista joka tuntui mielestäni hiukan epäreilulta.

Riisipelto

Maisemia Hashrunilta
Tänään meillä oli ensimmäinen koulupäivä, tosin tämä viikko on ainoastaan orientaatiota ja koulu alkaa kunnolla vasta ensi maanantaina. Perjantaina ohjelmassa olisi surffausta ja lauantaina pääsemme taas bilettämään kun vaihtareille järjestetään poolpartyt. Palaillaan taas blogin pariin ensi viikolla ja kerromme lisää kuulumisia! :)

-Nina













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti