tiistai 13. tammikuuta 2015

Singapore päivät 1 & 2

Neljä päivää Singaporessa on nyt vierähtänyt ja istutaan tällä hetkellä bussissa matkalla kohti Kuala Lumpuria. Päätettiin Nooran kanssa ottaa ilo irti tästä 5 tunnin bussimatkasta ja kertoa kuulumisia meidän reissusta ja Singaporen seikkailuista.

Viimeinen maisema Suomesta

Matka kohti Singaporea alkoi aika väsyneissä merkeissä, sillä lento Helsingistä kohti ensimmäistä etappia Amsterdamia lähti jo aikaisin aamusta. Kokonaisuudessaan 22 tunnin lentomatka taittui  hyvin lukuun ottamatta jatkuvaa väsymystä ja pientä paniikkia Amsterdamin kentällä kun lentokenttävirkailija vei meiltä matkaliput. Saatiin ne kuitenkin takaisin lähtöportilla, jonka jälkeen päästiin taas onnellisesti istumaan 11 tunniksi lentokoneen epämukaville penkeille. Nukkuminen lentokoneessa oli aika mahdotonta ja jokainen meistä taisi nukkua koko lentomatkan aikana vain muutaman tunnin. Siitä huolimatta aika pisimmällä lennolla meni yllättävän nopeasti, koska aikaa pystyi helposti kuluttamaan tuijottamalla leffoja tai sarjoja omasta telkkarista.



Pisimmän lennon jälkeen oli edessä vielä viimeinen lento Hongkongista Singaporeen, johon meillä oli vaihtoaikaa vain tunnin verran. Kerettiin lennolle kuitenkin ilman kiirettä ja jouduttiin jopa jonottamaan, että päästiin sisään koneeseen. Viimeisen lennon ajan kaikki olivat jo niin uupuneita, että 3 ja puolen tunnin matka ei tuntunut enää miltään. Oi sitä ilon tunnetta, kun vihdoin laskeuduimme Singaporen maaperälle.

iloinen Noora
Ensimmäisenä tavoitteena oli löytää hostelli ja saada painavat ja epämukavat rinkat nopeasti pois selästä. Rinkan kantaminen on nimittäin yllättävän rankkaa puuhaa, varsinkin kun mukaan on pakattu tavaroita lähes puolelle vuodelle.  Niklaksen ja sen kännykkään ladatun kartan avulla (jota ilman ei oltais millään pärjätty) löydettiin helposti perille hostelliin ja päästiin hengähtämään hetkeksi ennen kuin lähdettiin tutustumaan uuteen ja suureen kaupunkiin. Koska oltiin älyttömän väsyneitä matkustamisesta, ei ensimmäisenä päivänä jaksettu tehdä lähestulkoon mitään järkevää. Kierreltiin hetken aikaa lähiympäristöä ja otettiin pari selfietä Nooran goprolla, jonka jälkeen suunnattiin lähimpään mäkkäriin syömään. Tällöin porukkaan tuli mukaan myös Jaakko, joka oli tullut Singaporeen jo päivää aikaisemmin. Jaakko on mun ja Jeminan koulukaveri, joka tulee myös vaihtoon Balille.



Jalkojen lepuuttamisen ja ruokailun jälkeen päätettiin lähteä selvittämään mistä meidän bussi kohti Kuala Lumpuria lähtisi, jotta osattaisiin oikeaan paikkaan lähdön tullessa. Huonolla menestyksellä päädyttiin kiertämään helvetillinen lenkki ympäri kaupunkia, eikä koskaan löydetty kyseisen bussiyhtiön terminaalia. Luovutettiin ja päätettiin lähteä huoneeseen nukkumaan ja keräämään voimia seuraavan päivän seikkailuja varten.

Toisena päivänä ohjelmassa oli lisää kiertelyä kaupungissa. Heti ravitsevan paahtoleipä-muro aamiaisen jälkeen suuntasimme kohti Chinatownia ja ihmeteltiin kaikkea sitä krääsätavaraa mitä jokainen koju oli pullollaan.

Chinatown

Ihmettelyn jälkeen suuntasimme kohti Gardens by the bayta, joka on jonkinlainen puisto/puutarha täynnä erilaisia trooppisen metsän kasveja. Noora ja Arttu kävi pyörähtämässä myös sisäpuutarhassa, johon muulla porukalla ei ollut kiinnostusta mennä suhteellisen korkean hinnan takia.

Maisemat matkalla Gardens by the bayhin
Gardens by the bay

Nipa ja Nopa
ilmaiset starbucksmaistiaiset
Kauppakeskuksen sisainen Venetsia
Illan kohokohta oli kuitenkin ehdottomasti Chinatown ja erityisesti Laurin eksoottinen ruokavalinta. Tavalliselta kanariisi annokselta kuulostanut ruoka ei ollutkaan ihan sitä mitä Lauri luuli, vaan lautasella oli kasa kananvarpaita.. Ei niin houkuttelevaa. Hienosti se kuitenkin näytti maistuvan.

Lauri ja kananvarpaat

Nyt ollaan vihdoin päästy Malesian puolelle ja löydetty hotelli kaupungin vilinästä. Aika erilainen meininki kuin Singaporessa, mutta kerrotaan siitä sitten lisää kun tää kaupunki on nähty kunnolla.


- Nina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti